Americká kuchyně

23. prosince 2011 v 21:18 |  Mezinárodní kuchyně
Americká kuchyně
to nejsou pouze steaky, hamburgery a hranolky zalité litry coly. Mezi regionální kuchyně patří i tzv. Tex-Mex, který má svůj původ v příhraniční oblasti na jihu země.

Tex-Mexse vyznačuje zejména častým používáním sýra, hovězího masa, fazolí a velmi ostrého koření. Samotná quasadilla pak je přeložená kukuřičná či pšeničná tortilla, mezi kterou se nechá roztéct sýr. Název pochází ze španělštiny a v překladu znamená sýrová tortilla nebo sýrový koláč.

Apple Pie
Mezi symboly americké kuchyně patří kromě hamburgerů a koblížků s dírkou také jablkový koláč.

Tumblr_lmi0ekex1b1qzschgo1_500_large


Domácí popcorn do mikrovlnky
Jen málokterý pokrm je tak typicky americký, jako popcorn. Pražená kukuřice je vedle chipsů tím nejoblíbenějším pokrmem k večerní televizi - připravit si ho můžete v pohodlí domova a přesně tak, jak ho máte rádi. Do níže uvedeného receptu si tak můžete přidat své oblíbené ingredience.

'Chocolate Chip Cookies'
Kakaové sušenky s kousky čokolády znáte určitě z amerických filmů, kde je často hollywoodští hrdinové chroupou ke kávě. Příprava receptu není těžká, jen si je potřeba dát v některých fázích větší pozor.

Tumblr_lf6i8et7cf1qasbyxo1_1280_large


Onion Rings
Cibulové kroužky alias "Onion Rings" je populární položka menu fast foodů nejen v Americe, ale i v Kanadě, ve Velké Británii, Austrálii nebo Malajsii. Nejedná se o nic jiného, než o kroužky cibule obalené buď ve strouhance nebo v těstíčku a následně fritované v oleji.

Krůtí hamburger
Hamburger - flák masa v housce s omáčkou a dalšími doplňky - je jedním z nejtypičtějších amerických jídel, které seženete v každém fast-foodu.

Kuřecí křidýlka Buffalo Wings

Koblihy doughnut
Americké koblížky doughnut nejvíce proslavili policisté v amerických filmech, kde právě doughnuty tvoří jejich typickou svačinku. Jedná se o sladký (v USA extrémně sladký) koblížek s dírou uprostřed, který narozdíl od naší koblihy není plněný, ale příchuť je tvořena polevou.

Tumblr_lwlywlvn5v1qzipvbo1_500_large


Americká limonáda
Americká limonáda je nealkoholický, míchaný nápoj, který osvěží především v horkých letních dnech. Jeho sladko-kyselou chuť si oblíbí hlavně děti.


Kakaové muffíny s kousky čokolády
Muffínky jsou malé sladké koláčky chutí tak trochu přípomínající náš český perník, oblíbené jsou především v anglicky mluvících zemích. Jejich velké kouzlo spočívá v šíři jejich variant - každý labužník si je tak může připravit se svými vlastními oblíbenými ingrediencemi. Populární jsou muffínky především s kousky čokolády, borůvkami, malinami, jahodami, skořící, ale také s mrkví či okurkami.


Typical

Barbecue
Barbecue (anglicky také zkráceně BBQ) je způsob grilování masa v troubě (plynové, elektrické či na dřevu) pod širým nebem. Barbecue pochází původem z indiánské tradiční kuchyně a je oblíbené především v jižanských státech USA a v Austrálii.

Burákové máslo


Hamburger

Tumblr_lpio0jd9jc1qbwf39o1_500_large

Hot dog


Jerky
je sušením konzervované maso. Nejčastěji hovězí (případně bizoní), nebo drůbeží či vepřové. Maso se před přípravou nařeže na tenké plátky, obvykle marinuje, koření či solí, a potom se suší při teplotě kolem 70 °C. Sušené maso lze skladovat při pokojové teplotě a je dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin.


Sendvič(anglicky: Sandwich) je druh pokrmu sestávajícího ze dvou plátků chleba, mezi které je vložen jeden či více druhů náplně. Náplň sendviče obvykle tvoří různé druhy zeleniny, sýrů, masa a dále pak vejce či různé omáčky. K přípravě se používá buďto chléb nijak neupravovaný, anebo může být předem namazán máslem, olejem, hořčicí či kečupem za účelem zvýraznění výsledné chuti sendviče.


Americká snídaně
bohatá snídaně, na které nechybí vejce, a to jak natvrdo, míchaná, tak třeba i volská oka, k tomu opečená slanina, toasty, oblíbené jsou také cereálie s mlékem. Konzumují se i tzv. hashbrowns, což jsou nastrouhané a osmažené brambory. Pije se slabá káva, ovocné džusy a výjimkou není ani coca- cola.

 


Komentáře

1 MarcoL MarcoL | E-mail | Web | 18. ledna 2017 v 13:12 | Reagovat

Přidal jsem svůj blog do oblíbených

2 Radim Radim | 17. ledna 2018 v 17:31 | Reagovat

Recept vypadá strašně dobře, věřím, že tak bude i chutnat :) Příští týden se na ten Váš recept chystám. Zrovna dokončujeme novou kuchyni, kterou jsme zakoupili na doporučení kamarádky a vypadá naprosto úžasně (https://eshop-blanco.cz/) Potom dám vědět jestli se mi to podařilo :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama