Karlovarský knedlík

28. prosince 2011 v 18:35 |  HLAVNÍ JÍDLA

Potřebujeme:
Žemle 250 g
Vejce 2 ks
Hrubá mouka 100 g
Mléko 2 dl
Petrželka
Muškátový květ
Sůl
Pepř mletý

Postup:
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit

Nejlepší jsou knedlíky jako příloha ke Svíčkové na smetaně :)

http://www.recepty.cz/
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama