Langoše

16. prosince 2011 v 20:26 |  Dezerty & Chuťovky
Ingredience


- 500 g hladké mouky
- sůl
- 1 kostička droždí (42 g)
- 4 dl mléka
- cukr
- tuk na smažení a na potření 4 lžíce tatarské omáčky
- 4 stroužky česneku
- kečup
- strouhaný sýr



POSTUP
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek nalejeme do mouky, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté utěrkou ho necháme kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a větší skleničkou vykrájíme z rozváleného těsta placky. Opět je necháme nakynout, pak každou ještě roztáhneme na větší placku a hned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova. Těsto se smažením nafoukne. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama