Lasagne s mletým masem

16. prosince 2011 v 15:27 |  HLAVNÍ JÍDLA
Bešamelová omáčka
100 g másla
100 g hladké mouky
mléko až 3/4 litru
sýr (niva, cihla- je to jedno)
sůl, pepř
Postup
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku.
Vedle v hrnci si ohřejeme všechno mléko těsně pod bod varu.
Do mléka přidáme jíšku až nám mléko zhoustne.
Přisypeme sůl, pepř, přidáme sýr a ještě 2 minuty vaříme dokud se sýr nerozpustí.


Omáčka z mletého masa
500 g mletého masa
olivový olej
cibule
česnek
rajčatový protlak
kečup
bazalka
tymián
sůl, pepř
citrónový a česnekový pepř
sýr
parmezán
těstoviny lasagne
Postup
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem.
Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a osmahneme do měkka.
K masu přidáme rajčatový protlak a kečup. Chceme-li více omáčky, můžeme omáčku podlít vodou a chvíli dusit.
Pokud se nám bude omáčka zdát mdlá, přidáme ještě pár stroužků česneku.
Dokončení
Dno pekáčku potřeme olivovým olejem a nalijeme trochu bešamelové omáčky. Na ni poklademe vrstvu lasagní. Snažíme se pokrýt všechna volná místa.
Na tuto vrstvu nalijeme omáčku z mletého masa, na ni bešamel a navrch opět lasagne.
Postup stále opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience.
Poslední vrstvou by měla být omáčka z mletého masa.
Navrch posypeme parmezánem a dáme péci cca na 20 min.

Tumblr_lt378r23vk1r386xjo1_500_large

Recept z webu http://marmeladarecepty.blog.cz - výborný!
 


Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 0:38 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama