Pizza bez kvasnic

16. prosince 2011 v 20:24 |  HLAVNÍ JÍDLA
Těsto
Hladká mouka 250 g
Voda 1,5 dl
Olej 6 lžíc
Prášek do pečiva 1/2 balíčku
Sůl 1/2 - 1 malá lžička


Rajčatová omáčka
Ingredience na 5 porcí:
1 kg rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
pepř, sůl
mleté chilli
oregano, bazalka
2 lžíce olivového oleje


Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na rozpáleném oleji. K tomu přidáme spařená rajčata bez slupky (nejlépe prolisovaná přes sítko), prolisovaný česnek, špetku soli, pepře, chilli, oregana a nakrájenou bazalku. Přilijeme vodu a dusíme dokud se vše nerozvaří. Nakonec dokořeníme. Po vychladnutí můžeme tuto omáčku potírat na pizzu.


Tumblr_ltsmry5uv61qfji2jo1_500_large


 


Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 0:38 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

2 Radek Radek | Web | 18. května 2015 v 15:49 | Reagovat

O prášku do pečiva se v poslední době moc dobře nemluví s ohledem na jeho obsah a vliv na zdraví. Ani když se dělá pizza z droždí není potřeba nijak zvlášť čekat na vykynutí. Čím je těsto více vykynuté, tím bude měkčí. Čím kratší dobu mu dáme, tím bude křupavější.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama