Sýrová roláda

27. prosince 2011 v 13:59 |  Dezerty & Chuťovky
Potřebujeme:
300 g sýra (cihly)
2 lučiny či jiné krémové sýry
300 g šunky nebo šunkového salámu
100 g másla
2 vejce natvrdo
2 kyselé okurky
1 jarní cibulka
1 lžička medové hořčice (nebo hořčice + med)
bazalka
estragon
petrželka
červená paprika
sůl
pepř


Sýr cihla dáme do sáčku vařit do vody asi na 15-20 minut. Pak ho vyndáme a rozválíme na velký, tenký plát. Ten potřeme náplní, stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne. Pak nakrájíme na plátky.

Náplň: Sýr utřeme s máslem, přidáme hořčici, med, sůl, pepř, nasekané bylinky a na kostičky pokrájenou šunku, vejce, cibulku, okurky a kapii. Krájení rolád bývá občas problém. Při špatném postupu se náplň lepí, roláda se hroutí. Je potřeba použít tenký ostrý nůž, který namáčíme do teplé vody, anebo můžeme zkusit kráječ na knedlíky.

 


Komentáře

1 Anata Anata | Web | 27. prosince 2011 v 14:08 | Reagovat

vypadá to dobře. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama