Tiramisu

16. prosince 2011 v 20:25
Ingredience
3 celá vajíčka,
3 lžíce cukru,
1 kelímek (250g) Mascarpone
balíček dlouhých piškotů
1 větší šálek nescafé nebo jiné silné kávy.
1 panák Amareta (likér)
kakao (klasické práškové)


Postup
Nejdříve uvaříme silnou kávu, osladíme dle chuti a až trochu zchládne, nalijeme do ní panáka Amareta.

Potom vyšleháme 3 vejce s 3 lžícema cukru, určitě ručním mixérem, šlehá se zhruba 10 minut!! aby vznikl takový krém (nesmí to být řídké).

Do tohoto krému zašleháme Mascarpone, už jen aby se to spojilo.

Do připravené misky (nejlépe obdélníkového tvaru, ne moc velkou, aby se daly piškoty dát ve třech vrstvách) vkládáme po jednom vedle sebe piškoty, které před tím namáčíme v kávě. Jen je tam ponořte a hned ven, nenechávat plavat, byly by moc rozmáčené.

Až máme dno pokryté piškoty, dáme asi tak v půl centimetrové vrstvě krém. Pak znovu namáčené piškoty. Nejlépe pokud vyjdou 3 vrstvy piškotů. Poslední vrstva je krém (už nemusí být tak silná).

Pak vezmeme kakao a přes malé sítko (cedníček třeba na čaj) prosýváme na celou plochu dezertu kakao.

Překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice, tak nejméně na 12 hodin.

Tumblr_ltlsa7rv9g1qeido5o1_500_large
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama